tiistai 25. elokuuta 2009

Messumatka Tanskaan

Tanskan kuulumiset ovat hieman myöhässä, varsinkin kun ensimmäiset messutilaukset saapuivat jo  tänään. Matkasta jäi mieleen hyvä seura, nuoriso, joka piti minua hereillä matkalla Tukholma - Viborg, oli laulua ja muuta mukavaa 15 tunnin  aikana, kun ajaa köröttelin kohti Jyllantia. Mutta hauskinta oli näyttää omille lapsilleen samat paikat jotka olivat tehneet minuun vaikutuksen 40 vuotta sitten ja huomata että heitä kiinnostivat edelleen samat asiat, vaikka vähän vuosia on kulunut. Parhaiten Tanskan teistä tunnen Strandvejn, matkalla  Helsingoristä Kööpenhaminaan voi valita rantatien, moottoritien sijasta ja se on aina yhtä vaikuttava. Aivan kuin ajelisit Etelä Ranskassa. Alunperin alue oli kalastajien, mutta on muuttunut aikojen kuluessa  varakkaiden  kööpenhaminalaisten asuinalueeksi. Rakennukset ovat näkemisen arvoiset. Iso-Bältin silta joka on maailman toiseksi pisin riippusilta  18 km, on mahtava, samoin Jyllannin kilometrien pituiset hiekkarannat, kirpputorit ja tietysti Herningen messut jonka vuoksi tulimme Tanskaan. 
Messu- uutuuksista jäi voimakkaimmin mieleeni sekoitus, retroa,  itämaista  ja  factorya. Mielenkiintoista!
Viikko meni nopeasti ja kotimatkalla tapahtuikin niin paljon kömmähdyksiä että juuri ja juuri ehdimme Viking Linen Amorellaan. Lentäen olisimme  päässyt helpommalla, mutta paljon olisi jäänyt näkemättä ja kokematta.

2 kommenttia:

rainblom kirjoitti...

Hej Maiju! Mitä kaikkea ihanuutta on tarttunut messumatkalta mukaanne, on tultava katsastamaan sekä mieleiset asiat valitsemaan. Etenkin factoryn sekä itämaisen sisustuksen yhdistäminen on kiehtovaa.
Mukavaa alkusyksyä Tre Små Rum!!!

Tre Små Rum kirjoitti...

Kiitos ja mukaavaa syksyä sinullekin !